چاقی

تاریخ ارسال:ش, 12/19/1396 - 22:11
چاقی
استاد ضیایی

چاقی و اضافه وزن یک نوع بیماری است. شخصی که ده تا بیست کیلو اضافه وزن دارد چاق محسوب می شود.
چاقی خود سبب ایجاد بیماری های متعددی می شود مانند:
1.فشار خون
2.دیابت نوع دو که بر اثر بدخوری ایجاد می شود. مصرف نوشابه های شیمیایی، آب میوه های شیمیایی و امثال آن مصرف ترشح پانکرات را در بدن زیاد می کند.
3.دردهای کمری مثلا ضریب قوس کمر در فرد زیاد می شود.
4.دردهای مفصل زانو و مچ پا
به طور طبیعی ده تا بیست درصد وزن مردان و حدود بیست و پنج درصد وزن خانم ها را چربی تشکیل می دهد. اگر مقدار چربی از این مقدار بیشتر شود به سلامت فرد ضربه وارد می کند مثلا موجب افزایش خطر ابتلاء به قند، افزایش فشار خون، تصلب شرایین، التهاب مفصلی و ناراحتی های تنفسی و سکته های قلبی و عروقی و مغزی و ناراحتی دستگاه گوارش مانند تنبلی روده ی بزرگ و تورم پروستات در مردان و ناراحتی های دهانه ی رحم و زمینه ی کیست تخمدان و فیبرون رحم در زنان و مانند آن می شود.
اکثر مردم در دوران جوانی به وزن ایده آل خود می رسند و با گذشت زمان اندکی وزنشان بیشتر می شود. در سنین پنجاه سالگی به حد اکثر وزن خود می رسند.
بیشتر علت پیدایش چاقی خوردن بیش از حد غذا است زیرا پرخوری و امتلاء معده موجب فساد بدن و جسد می شود حتی محسوسات پنج گانه نیز درگیر شده در آنها نارسایی هایی ایجاد می شود. این بر اساس روایاتی است که در طب الرسول المصطفی (ص) ج 1 ص 190 ذکر شده است.
می توان چاقی را با رژیم غذایی مناسب اصلاح کرد.
گاه اضافه وزن به سبب اختلالاتی است که در غدد داخلی وجود دارد. مثلا کم کاری غده ی تیروئید موجب چاقی می شود که در نتیجه فرد باید به متخصص غدد مراجعه کند که با تست تیروئید کم کاری یا پرکاری آن را چک می کنند.
گاه فرد مبتلا به دخانیات است که اگر سریع دخانیات را ترک کنند مبتلا به اضافه وزن می شوند. چنین افراد باید به تدریج به ترک اقدام کنند. ترک واقعی موجب می شود که اشتهاء کاذب در فرد ایجاد شود و در نتیجه به پرخوری مبتلا شود.
گاه در بعضی از افراد از لحاظ ژنتیکی و وراثتی چاقی وجود دارد. این چاقی بر اثر پرخوری ایجاد نمی شود. البته با رژیم غذایی مناسب از ابتداء کودکی می توان بر آن غلبه کرد.
بعضی از داروهای شیمیایی نیز موجب چاقی می شود که از جمله می توان به مصرف داروهای کورتون دار اشاره کرد که علاوه بر آن موجب لجن صفرا شده و صفرا را غلیظ می کند و همچنین موجب پوکی استخوان می شود. این داروهای هم وزن را زیاد می کند و هم استخوان را پوک می کند در نتیجه بدن تحمل وزن خود را ندارد.
در خانم های میان سال، علت اصلی چاقی کم کاری غده ی تیروئید است.
----------------------
منبع: ارتباط شیعی

Plain text

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • نشانی صفحه‌ها وب و پست الکترونیک بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
لطفا پاسخ سوال را بنویسید.

مطالب مرتبط

قابل توجه کاربران عزیز! با اعلام وزارت ارتباطات هزینه های دانلود در کلیه سایتهای ضیاءالصالحین نیم بهاء محسوب می شوند.