علائم اسیدی شدن بدن و راه خنثی کردن آن
شاید تنها علت زمینه ای تمام بیماری ها ، اسیدیته بالای بدن است . به خوبی می دانیم که تولید انرژی در بدن ، با تجزیه مواد غذایی و تولید مواد زائد اسیدی همراه است . هر زمان این مواد زائد اسیدی بیش از حد در بدن جمع شوند برای بدن ما سمی بوده و باعث بروز عوارض مختلفی شده که موجب اسیدی شدن بدنمان می شوند .
اسیدی شدن بدن چیست و چگونه ایجاد می شود؟
اسیدی شدن بدن وقتی است که اسیدیته بدن بالا می رود و محیطی برای بیماریها ، باکتری ها و رشد مخمرها ایجاد می شود . اگر بدن شرایط قلیایی مناسب خود را حفظ کند ، کمتر به التهاب مزمن که عامل بخش عمده ای از بیماری هاست دچار می شود . وقتی بدن حالت اسیدی پیدا می کند ، مواد معدنی را از اندام های مهم و استخوان ها می گیرد تا حالت اسیدی را خنثی کرده و آن را از بدن دفع کند . در نتیجه ، منابع معدنی بدن مثل کلسیم ، سدیم ، پتاسیم و منیزیم گاهی تا حد خطرناکی کاهش می یابد . این شرایط ، صدماتی را به بدن وارد می کند که اغلب ، سالها ناشناخته می ماند و در نهایت به سطوح نامناسبی رسیده و به اسیدوز یا به عبارت بهتر به کم شدن PH خون و بافت ها منجر می شود و حتی بتدریج زمینه ی بروز پوکی استخوان را ایجاد می کند .
ارتباط اسیدی شدن بدن با پوکی استخوان چیست ؟
در استخوان هایی که از مواد معدنی ارزشمندی مثل کلسیم ، سدیم ، منیزیم و پتاسیم خالی شده اند ما شاهد پوکی استخوان هستیم . بسیاری از افراد ، به میزان زیادی مواد غذایی که اسید تولید می کنند مثل حبوبات ، محصولات لبنی ، سویا ، شکر تصفیه شده و گوشت مصرف می کنند .
قهوه ، غذاهای فراوری شده ، جایگزین شکر و روغن های خوراکی تراریخته نیز از موادی هستند که بر اسیدیته بدن می افزایند . سوخت و ساز بدن هم مدام مواد زائد اسیدی تولید میکند که باید به گونه ای خنثی و دفع شوند . نکته : برای خنثی کردن عوامل اسیدی شدن بدن ، ما باید مواد قلیاییبیشتری مصرف کنیم .
برخی مشکلات سلامت که از اسیدوز خفیف ناشی می شوند عبارتند از :
افزایش مخاط ، سرفه مزمن ، درد قفسه سینه ، خستگی مزمن ، مشکلات سینوسی ، پوکی استخوان ، مشکلات مغز و اعصاب مانند آلزایمر ، پارکینسون و زوال عقل ، کاهش وضوح ذهنی ، مشکلات قلب و عروق ناشی از پلاک های اسیدی ، افزایش خطر حمله قلبی و سکته مغزی ، عفونت مثانه و کلیه ، نقص سیستم ایمنی ، انواع مشکلات پوستی مانند اگزما و جوش ، مشکلات معده مثل نفخ ، سوء هاضمه ، رفلاکس و گاز بیش از حد ، افزایش وزن و چاقی ، عفونت های مخمری ، دیابت ، آلرژی ، سیاتیک و سفتی گردن ، لثه های حساس ، درد مفاصل و عضلات .
چگونه شرایط قلیایی بدن را بهبود بخشیم ؟
با ایجاد برخی تغییرات کوچک در رژیم غذایی و سبک زندگی می توانیم اسیدیته بدن را پایین بیاوریم و از اسیدی شدن بدن جلوگیری کنیم :
- PH خونتان را به طور منظم چک کنید .
- آب زیاد بنوشید و در صورت امکان آب قلیایی .
- غذاهای اسیدی را کاهش دهید .
- ناهار معمول و عادی را با سالاد سبزیجات جایگزین کنید .
- نوشیدنی های سبز را به رژیم غذایی تان اضافه کنید .
- غذاهای فراوری شده را مصرف نکنید و مطلب ده غذایی که هرگز نباید بخورید را مرور کنید .
- نوشیدنی های گیاهی مثل چای سبز را جایگزین قهوه و قندها کنید .
- شرایط عاطفی نیز بر PH خون تاثیر می گذارد . خشم ، ترس ، تنفر و حسادت در بدن ایجاد حالت اسیدی می کنند .
یادآور می شویم کنترل این شرایط به تنظیم اسیدیته بدن کمک می کند و با رعایت این راهکارهاست که از اسیدی شدن بدن جلوگیری خواهیم کرد .
منبع : سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه
- وبلاگ ایمان فروزش
- بازدید: 2646
- 5