آنتی اسیدها

تاریخ ارسال:ي, 10/24/1396 - 20:52
بیماری معده
استاد ضیایی

آنتی اسیدها داروهایی هستند که برای مقابله با ازدیاد اسید معده به کار می روند و اسید معده را خنثی می کنند.
انواع آن اعم از قرص، شربت، آمپول و کپسول در زمره داروهای شیمیایی یافت می شود.
بهترین نوع آن جوش شیرین است که همان بی کربنات سدیم می باشد. البته جوش شیرین موجب زخم معده می شود.
همچنین شربت هیدروکسید منیزیم که از داروهای شمیایی است که علاوه بر رفع اسید، ایجاد اسهال می کند و یبوست را برطرف می کند و از جمله داروهای خوب محسوبم می شود.
از دیگر داروهای شیمیایی ضد اسید، شربت یا قرص آلومینیوم جی است که برعکس داروی قبلی عمل می کند یعنی اسهال را برطرف می کند و ایجاد یبوست می کند. البته اگر هر دو دارو یا یکی از آنها به صورت مداوم مصرف شود بدن انسان به آن عادت کرد و ضریب مسمومیت ناشی از مصرف آن در بدن بالا می رود.
سایمتیدین، رانیتیدین و فاموتیدین با کنترل تولید اسید معده از تولید بیش از حد اسید در معده جلوگیری می کنند.
داروی شیمیایی جدید به نام امپرازول آمده است که به طور کامل از ترشح اسید معده جلوگیری می کند و به عنوان انقلابی در داروهای آنتی اسید محسوب می شود.
زنان حامله که ویار شدید دارند که از دو ماهگی به بعد است و همچنین کسانی که تخمه، توده و یا ترشا دارند و یا اسید معده اشان زیاد است و یا برگشت اسید معده به مری دارند می توانند از طب سنتی و طب المعصومین نیز استفاده نمایند. از جمله خوردن سیب تازه با پیوره یعنی تفاله ی آن است و آن اینکه بعد از هر غذا از آن بخورند. اگر کسی یبوست دارد و یا نفخ شکم دارد بهتر است که از آب سیب استفاده کند و تفاله ی آن را نخورد.
از سیب قوی تر در رفع ویار و ریفلاکس معده سیب زمینی است که می توان آب آن را نیز بعد از رنده کردن گرفت و یک قاشق غذاخوری از آن استفاده کرد. این دارو بلافاصله اسید معده را خنثی می کند. همچنین است یک عدد سیب زمینی آب پز با نمک البته اگر کسی معده ی استرسی دارد باید کمی نمک نیز استفاده کند که سیب زمینی با نمک برای او مفید است.
اگر کسی علاوه بر اسید معده زخم اثنی عشر و زخم معده دارد که در نتیجه مدفوع او قهوه ای پررنگ یا سیاه قیری است او بعد از غذا یک عدد سیب زمینی آب پز یا آب آن و یا سیب درختی و یک قاشق چایخوری موملایی شیرین بیان را استفاده کند. البته زیاد خوردن آن ایجاد مسمومیت می کند و روزی یکی دو بار بیشتر نباید مصرف شود. البته باید دقت داشت که اگر کارخانه ای باشد و اسانس شیمیایی داشته باشد این اسانس خود یک نوع عامل ازیاد اسید است.
اگر کسی معده اش استرسی است و در نتیجه معده اش غذا را قبول نمی کند در طب جدید محتویات معده را به روده متصل می کنند تا غذا به آن راه یابد البته چون مریض نمی تواند چیزی بخورد و یا بیاشامد با سرنگ خاصی به نام گاواژ محتوایات غذایی را از طریق آن شلنگ خاص (که با جراحی کار گذاشته شده است) وارد روده می کنند تا از جدار روده ی کوچک جذب بدن شود و وارد دستگاه گردش خون شود.
این حال را به مدت سه تا چهار ماه انجام می دهند و البته بعد از بیست تا بیست و پنج روز کم کم به مریض توصیه می کنند که کم کم از مایعات استفاده کند تا معده به آن عادت کند.
در اصول طب داخلی هاریسون جلد یک و در جراحی کارنت مبحث تکنیک های جراحی دستگاه گوارش به این نوع عمل اشاره شده است.
کسانی که زیاد ترشی، توده و تخمه می کنند و دل آشوب دارند مختصری در اول و آخر غذا از نمک استفاده کنند و هر وقت در طول روز و شب اگر به این حال مبتلا شد مختصری اگر نمک بخورد خوب می شود.
-----------------
منبع: ارتباط شیعی

Plain text

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • نشانی صفحه‌ها وب و پست الکترونیک بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
لطفا پاسخ سوال را بنویسید.

مطالب مرتبط

قابل توجه کاربران عزیز! با اعلام وزارت ارتباطات هزینه های دانلود در کلیه سایتهای ضیاءالصالحین نیم بهاء محسوب می شوند.