نقش هورمون استانيوكلسين در باروری و تكامل جنين
در گردهمایی علمی باروری و ناباروری كه اخیرا در پژوهشكده فناوری های نوین جهاد دانشگاهی ابن سینا برگزار شد، عنوان شد كه تخمدان ها دارای نوعی هورمون هستند كه در باروری و تكامل جنین نقش دارد.
به گزارش پژوهشكده ابن سینا به نقل از خبرنگار طب ضیاءالصالحین، اصغر طالبیان، كارشناس ارشد بیوشیمی و عضو هیات مدیره این پژوهشكده گفت: استانیوكلسین نوعی هورمون است كه در حالت طبیعی در سرم یافت نمی شود بلكه به طور موضعی ترشح شده و عمل می نماید.
وی با اشاره به منابع ترشح این هورمون در بدن افزود: تعداد زیادی از بافت های پستانداران نظیر تخمدان، غده آدرنال، بیضه، پروستات، غده تیروئید ، مغزاستخوان، كبد، كلیه، طحال،جنین و جفت، قلب، ماهیچه، شش ها و پانكراس استانیوكلسین ترشح می كنند.
وی ادامه داد: اگرچه نقش اصلی این هورمون در تنظیم كلسیم و فسفر بدن است استانیوكلسین در تمایز سلول های نورون، رگزایی، ترمیم زخم ها، باروری و تكامل جنین و در سرطان تاثیر داشته و نقش های كلینیكی خود را با خاصیت حفاظتی برای این سلول و ممانعت از مرگ سلولی به واسطه كلسیم ایفا می كند.
به این صورت كه با ممانعت از ورود كلسیم از تغییر حجم این سلول ها جلوگیری كرده و بدین ترتیب سبب كاهش فرآیند مرگ سلولی بواسطه كلسیم می شود.
طالبیان تاكید كرد: استانیوكلسین نه تنها در سلول های تخمدان بلكه در سلول های لوتئینه شده و تخمك و فولیكول ها نیز وجود دارد كه نشان دهنده نقش پاراكرینی این هورمون است و گفته می شود كه وجود این هورمون در تخمدان احتمالا به دلیل نقش حفاظتی این هورمون برای سلول های لوتئینی و فولیك ها می باشد.
منبع : پزشکان بدون مرز
- وبلاگ وحید سلیمانیان
- بازدید: 744
- 6