آلودگی هوا خطر سقط جنین را افزایش می دهد
به گزارش خبرنگارگروه طب ضیاءالصالحین به نقل از دروانا، یافته های جدید نشان می دهد که آلودگی هوا خطر سقط جنین را افزایش می دهد اما محققین هنوز به دنبال پاسخ این پرسش می باشند که آلودگی هوا به چه طریق و با چه مکانیسمی می تواند سبب از دست رفتن بارداری یا سقط جنین شود.
تنفس هوای آلوده ریسک سقط را افزایش می دهد.
طبق نتایج مطالعات جدید، آلودگی هوا خطر سقط جنین را در زنان در اوایل بارداری افزایش می دهد.
محققین با آزمایش بر روی صد ها خانم باردار که در معرض هوای آلوده در میشیگان و تگزاس قرار داشتند دریافتند که آلودگی هوا خطرسقط جنین را 10 برابر افزایش می دهد.
محقق ارشد این تحقیقات پائولین مندولا از موسسه ملی بهداشت کودک و توسعه انسانی اظهار داشت ما دریافتیم هم ازون و هم ذرات موجود در هوا با افزایش خطر سقط جنین ارتباط دارد. مندولا و تیم تحقیقاتی او داده های حاصل از تحقیق طولانی مدتی را بررسی کردند که در موسسه ملی بهداشت انجام شده بود. در این تحقیق 501 زوج در سال های 2005 تا 2009 مورد بررسی قرار گرفته بودند. 343 زوج موفق به بارداری شدند اما 98 مورد (28 درصد) ظرف 18 هفته نخست بارداری جنین خود را از دست دادند.
این تیم تحقیقاتی میزان قرار گرفتن در معرض هوای آلوده را بر اساس میزان آلاینده های موجود در محل سکونت آن ها برآورد کرده و سپس بررسی کردند که آیا آلودگی هوا خطر سقط جنین را افزایش می دهد یا خیر!
این یافته ها نشان داد قرار گرفتن در معرض ازون به نظر می رسد خطر سقط جنین را تا 12 درصد افزایش می دهد هم چنین قرار گرفتن در معرض ذرات هوا نیز خطر سقط جنین را تا 13 درصد افزایش می دهد.
محققین سایر فاکتورهای موثر بر سلامت بارداری مانند سن، قومیت، تحصیلات، درآمد، وزن، قدرت باروری، مصرف کافئین و مولتی ویتامین ها را نیز در نظر گرفتند.
برآورد آن ها چنین بود در صورتی که مادران در معرض میزان آلودگی کمتری قرار می گرفتند، 9 نفر از 98 نفری که بارداری شان را از دست داده بودند قادر به حفظ بارداری بودند.
به گفته مندولا هیچ کس نمی داند دقیقا چرا قرار گرفتن در هوای آلوده با خطر سقط جنین ارتباط دارد. این تحقیق نیز اثبات نکرد آلودگی هوا سبب بروز سقط جنین شده است و تنها یک ارتباط را بین این دو نشان می داد.
التهاب و استرس اکسیداتیو در اثر هوای آلوده تشدید می شود و این امر می تواند بارداری را به چند طریق احتمالی به خطر بیاندازد. به این ترتیب رشد جنین آسیب دیده و لانه گزینی تخمک بارور شده در رحم نیز مختل می شود هم چنین ممکن است مشکلاتی در ایجاد جفت به وجود آید.
به گفته مندولا ما دلیل دقیق را نمی دانیم زیرا نمی توانیم این داده ها را اندازه گیری کنیم. تنها می توانیم بگوییم که رابطه ای را بین آلودگی هوا و خطر سقط جنین مشاهده کرده ایم.
یکی از متخصصین زنان فرضیه دیگری را بیان می کند.
دکتر جیل رابین از مرکز سلامت زنان واقع در نیو هاید پارک عنوان کرد این احتمال وجود دارد که سموم موجود در هوای آلوده ممکن است روی جفت تاثیر داشته و حتی تاثیر مستقیمی بر جنین بگذارد. دکتر جیل رابین اضافه میکند که این قابل درک نیست که تنفس سموم نتواند بر بافت های در حال رشد تاثیر بگذارد. این امکان وجود دارد که قرار گرفتن در معرض این سموم بتواند از طریق جفت به جنین برسد.
مندولا عنوان داشت که قصد دارد این یافته ها را جمعیت بزرگ بررسی کند و هم چنین به طور عمیق تری به دنبال این مطلب خواهد بود که آلاینده های هوا با چه مکانیسمی بر بارداری تاثیر می گذارند.
مندولا هم چنین توصیه کرد در عین حال خانم های باردار باید سعی کنند تا حد امکان در معرض هوای آلوده قرار نداشته باشند. وقتی در مورد آلودگی هوا هشداری را دریافت می کنید باید همانند افرادی که به بیماری های تنفسی و یا آسم دچارند از انجام فعالیت های بیرون از منزل اجتناب کنید.
دکتر الن منش متخصص ریه نیز موافقت خود را با مندولا ابراز کرد.
دکتر الن منش معاون ارشد امور پزشکی در بیمارستان Syosset اظهار داشت نتایج این تحقیق چندان غافل گیر کننده نیست زیرا ارتباط آلودگی هوا با برخی موارد مربوط به سلامت انسان نشان داده شده است و آسیب ناشی از آن تنها به ریه ها و سیستم قلبی محدود نمی باشد. اجتناب از هوای آلوده مخصوصا در روزهایی که هشدارهای آلودگی هوا وجود دارد در حفظ بارداری بسیار موثر است.
این تحقیق در تاریخ 16 نوامبر در ژورنال Fertility and Sterility منتشر شده است.
- وبلاگ مدیر سایت
- بازدید: 562
- 7