رابطه مصرف چیپس در کودکی و سرطان سینه
مصرف چیپس در کودکی خطر ابتلا به سرطان سینه را در بزرگسالی افزایش می دهد
دخترانی که در کودکی چیپس یا سیب زمینی سرخ کرده می خورند در بزرگسالی بیشتر به سرطان سینه مبتلا می شوند
به گزارش خبرگزاری طب ضیاءالصالحین به نقل از پایگاه اینترنتی تایم لاینز محققان دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد اعلام کردند به ازای مصرف هر وعده چیپس در هفته در سنین پیش دبستانی خطر ابتلا به سرطان سینه در سنین بالاتر افزایش می یابد.
این یافته ها حاصل بررسی ۸۰هزار پرستار طی چند دهه است.
خوردن چیپس در کودکی خطر ابتلا به سرطان سینه را در بزرگسالی افزایش می دهد
رابطه ی مصرف چیپس و سرطان سینه در زنان
دخترانی که در کودکی چیپس یا سیب زمینی سرخ کرده می خورند در بزرگسالی بیشتر به سرطان سینه مبتلا می شوند.
طبق تحقیق جدیدی که در نشریه مجله «اینترنشنال کنسر» چاپ شده است اطلاعات مربوط به ۵۸۲ زن مبتلا به سرطان سینه با ۱۵۶۹زن سالم در سال ۱۹۹۳با هم مقایسه شد طبق بررسی رژیم غذایی این زنان در سنین ۳تا ۵سالگی نشان داد خوردن چیپس یک بار در هفته قبل از ۵سالگی خطر ابتلا به سرطان سینه در ۶۰سالگی ۲۷درصد افزایش می دهد. در شرایط معمولی از هر ۲۵زن یکی در سن ۶۰سالگی به سرطان سینه مبتلا می شود. که در این زنان این نسبت به یک در هر ۲۰زن رسیده است
خوردن سیب زمینی باعث افزایش این خطر نمیشود، اما سیب زمینی که در روغن های سرشار از چربی های اشباع و اسیدهای چرب سرخ شده خطر سرطان سینه را بالا می برد.
محققان شواهد زیادی یافته اند که نشان می دهد تغذیه در سالهای اولیه زندگی در بروز بیماریها در سنین بالاتر بسیار موثر است. مطالعه جدید شواهدی ارایه می کند که سرطان سینه از مراحل اولیه زندگی ریشه می گیرد و و عادات غذایی زنان در خردسالی خطر ابتلا به بعضی انواع بیماریها را در بزرگسالی تعیین می کند.
با وجود این تفسیر و تکیه بر نتایج این مطالعه جای احتیاط دارد زیرا بر اساس حافظه مادران از رژیم غذایی کودکانشان استوار می باشد.
سوسیس و بستنی از دیگر مواد غذایی مضر برای سلامت در سال های اولیه زندگی هستند، هرچند این مواد نقشی در ابتلا به سرطان سینه در زنان ندارند.
این مطالعه زنان را در هر سنی به مصرف غذای سالم و سرشار از میوه و سبزیجات دعوت می کند.
منبع: پزشکان بدون مرز
- وبلاگ وحید سلیمانیان
- بازدید: 831
- 6