شب ادراری ، علل و درمان آن در طب سنتی ایرانی اسلامی
شب ادراری بیشتر زمینه سردی دارد.
شب ادراری علل و درمان ازنگاه حکیم حسین خیراندیش در طب سنتی
اینکه تنی اندام فوقانیش گرم هستند واندام تحتانی آن سرد می شود معمولا شب ادراری اتفاق خواهد افتاد.
فرض بفرمایید یک طفل تازه به دنیا آمده و سرشب این طفل قنداق می کنند و او ادرار می کند و تا صبح که او را باز می کنند 6 تا 7 ساعت طول می کشد و این چرخه طی 2 سال که این نوزاد را قنداق می کنند تکرار می شود .
این نوزاد دو سال در رطوبت غلت می زند، این رطوبت (ادرار) در مقطع اولیه گرم است و بعد از یک تا دوساعت به تدریج سرد می شود و پایین تنه همین طور خیس می ماند و درحالی که سرش صفراوی و گرم است این رطوبت سرد مستمر باعث می شود که مثانه سرد شود و کودک بعد از کمی بزرگتر شدن دچار شب ادراری می شود.
چرا می گوییم شب ادراری چون مزاج شب سرد است و چون مزاج شب سرد است و کودک نمی تواند ادرار خود را کنترل کند در نتیجه شب رها می کنند.
پس چون اندام تهتانی این کودک به صورت موضعی سرد شده باید مثانه، پهلو، زیر شکم، و روی کمرش را موضعی هم گرم شود.
برای گرم کردن این اندام باید روغن بمالیم آن هم روغن کنجد.
این گرمی به تدریج نفوذ کرده و شخص می تواند ادرار خود را کنترل کند .
اگر سردی در گوارش فرد هم وجود دارد باید به صورت کند و تدریجی غذای گرم هم تجویز کنیم.
سوپ گندم با روغن زیتون گرمی لطیفی است که موثر است و ماده غذایی موثر دیگر هم کنجد است معمولا کنجد های فشرده با عسل در فروشگاهها موجود است که آن هم توصیه می شود.
اگر احساس کردید گرمی زیاد بود (نشانه آن خشکی لب بعد از خوردن کنجد است، یا عطش زیاد دارد، و یا به ترشی جات تمایل پیدا می کند، یعنی گرمی گوارشش بیش از حد شده است) در این صورت تمایل فرد را برآورده کنند یعنی ترشی و گس مزه بدون زیاده روی بدهند.
منبع : سورنانیوز
- وبلاگ ایمان فروزش
- بازدید: 1942
- 9