با کمک جلبک دونالیلا سرطان را مهار کنید!
جلبک دونالیلا در مهار سرطان موثر است
پژوهشگران دریافتند نوعی جلبک سبز به نام دونالیلا سالینا دارای بتاکاروتن زیادی است که وجود این ماده در این جلبک باعث مهار سرطان می شود . در این نوشتار یافته های پژوهشگران در رابطه با مهار سرطان با جلبک دو نالیلا را ارائه کرده ایم.
مهار سرطان با کمک جلبک دونالیلا
پژوهشگران ایرانی موفق شدند با استفاده از یک جلبک مخصوص به مهار سرطان دست بیابند:
مسوول واحد تحقیق و توسعه این شرکت تحقیقاتی گفت:یکی از محصول های استراتژیک که اکنون در صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی کاربرد فراوان دارد کاروتنوئید ها و به ویژه بتاکاروتن هستند. کاروتنوئید ها یک دسته از رنگدانه های طبیعی محلول در چربی هستند که عمدتا در گیاهان و جلبک ها و باکتری های فتوسنتز کننده یافت می شوند. کاروتنوئیدها مسوول ایجاد رنگ های زرد، نارنجی، قرمز در برگ های گیاهان، میوه ها و گل ها یا رنگ های بسیاری از پرنگدان، حشره ها، ماهی ها و سخت پوستان هستند.
وی افزود:بتاکاروتن( یک نوع کاروتنوئید) نیز در جلبک سبز و تک سلولی دونالیلا سالینا چند هزار برابر بیشتر از میوه ها و سبزی های رنگی است. جلبک دونالیلا سالینا (این ریز جلبک بومی ایران بوده و از دریاچه ارومیه جدا شده است) می تواند در شرایط استرس محیطی همانند شوری بالا تا 14 درصد از وزن خشک خود را بتاکاروتن تولید و ذخیره کند. این جلبک در دریاچه های نمکی فوق اشباع وجود دارد به همین دلیل، اکوسیستم ایران با وجود دریاچه های آب شور متعدد بستر مناسبی برای پرورش تجاری این جلبک فراهم ساخته است.
بتاکاروتن موجود در جلبک دونالیلا سرطان را مهار می کند!
وی به مزیت های بتاکاروتن های طبیعی اشاره کرد و گفت:بتاکاروتن پیش ساز ویتامینA است و باعث بهبود بینایی می شود. همچنین این ترکیبات دارای خاصیت آنتی اکسیدانی هستند و از تشکیل تومورهای مختلف سرطانی مانند سرطان پوست، سرطان پانکراس، معده و ... جلوگیری کرده یا پیشرفت آنها را مهار می کند. این رنگدانه ها سطح کلسترول خون را نیز کنترل می کنند.
وی ادامه داد:بتاکاروتن در صنایع غذایی، آرایشی، بهداشتی و دارویی به عنوان رنگ یا یک ماده آنتی اکسیدان استفاده می شود و با داشتن خاصیت حذف رادیکال های آزاد از سلول های بدن، آنها را از آسیب های ناشی از این مولکول ها که در پی استعمال سیگار، نور زیاد خورشید، استرس و... تشکیل می شوند، محافظت می کند.
منابع غذایی بتاکاروتن
همان طور که در بالا ذکر شد، منابع غذایی غنی بتاکاروتن شامل سبزی های زرد و نارنجی و میوه ها و سبزی های دارای برگ سبز تیره هستند. بتاکاروتن موجود در میوه ها و سبزی ها بسته به گونه آن ها، فصل، طول مدت نگهداری، موقعیت رشد و درجه رسیدگی آن ها متغیر است.
هویج، کدو حلوایی، فلفل دلمه ای زرد و قرمز، گوجه فرنگی، برگ های سبز تیره کاهو، چغندر، اسفناج، هلو، شلیل، آلو،زردآلو، گرمک، طالبی، انبه، خرمالو و نارنگی از جمله منابع غذایی عمده ی بتاکاروتن هستند.
- وبلاگ ایمان فروزش
- بازدید: 1099
- 8