بی اشتهایی
بی اشتهایی در افراد چه کودکان و چه غیر کودکان به سبب چند علت می تواند باشد:
1.بی اشتهایی ناشی از کمبود روی در بدن. بنا بر این باید زیر نظر متخصص و به مدت محدودی روزی یک عدد قرص روی تجویز می شود.
2.گاه بی اشتهایی از نوع عصبی می باشد. یعنی فرد به سبب عصبانیت و یا نگرانی شدید بی اشتها می شود. می توان به دائرة المعارف پزشکی انجمن بریتانیا ج 13 کتاب اعصاب و روان بخش بی اشتهایی عصبی مراجعه کرد.
3.گاه بی اشتهایی از نوع التهابی است و به سبب التهابات شدید رخ می دهد. مثلا کسانی که برنج بدون شلتوک یا نان سفید، نان ساندویچی و یا ماکارونی می خورند و میوه جات و سبزیجات کافی مصرف نمی کنند و یا انواع اسانس های شیمیایی در پفک، نوشابه ی گازدار، آب میوه ی شیمیایی و یا انواع شکلات و شیرینی های غیر طبیعی را مصرف می کنند مبتلا به این نوع بی اشتهایی می شوند. بنا بر این در بین وعده های غذایی باید میوه جات، سبزیجات و سالاد بدون سس مصرف کرد.
گاه دیدن، فکر کردن و تصور کردن غذا و مشاهده ی غذا و یا بوییدن غذا موجب اشتهاء می شود از این رو در روایات آمده است که بوییدن نان تازه مکروه است زیرا موجب اشتهای کاذب می شود. با جاری شدن بزاق دهان و شیره ی معده که همان اسید معده است فرد به خوردن غذا رو می آورد.
اصل اشتها و میل به غذا یک نعمت خدادادی است و علامت سلامت فرد است ولی اگر فرد به اشتهای زیاد مبتلا شد و در نتیجه به پرخوری که بیش از نیاز بدنش است روی آورده است این علامت بیماری هایی مانند پرکاری تیروئید یا دیابت است.
-----------------
منبع: ارتباط شیعی
- وبلاگ کاظمی
- بازدید: 1920
- 5