طرز تهیه انواع سویق
نظر به استقبال دوستان و همراهان گرامی و اهمیت بیش از پیش سویق، در این پست خواص و طرز تهیه هر کدام از انواع سویق را ارائه می نماییم.
بار دیگر ضروری است که مطالب جداگانه ای که برای هر کدام از مطالب «سویق عدس»، «خواص عمومی سویق»، «سویق و بارداری» بیان شد را از نظر بگذرانید.
به ترتیب از سویق جو که پرکاربردترین و شاید بهترین سویق باشد شروع می کنیم:
سویق جو:
خواص سویق جو:
سویق جو هم غذا است و هم دارو. تقویت کننده بسیار عالی، تنظیم کننده قند خون. درمان دیسک گردن (همراه با ناخن روی موضع)
طرز تهیه سویق جو:
سبوس جو نیم پیمانه (از نظر وزنی مثلا نیم کیلو) را کاملا آسیاب کنید و آرد جو یک پیمانه مثلا یک کیلو. هر کدام را جداگانه، بدون روغن تفت داده و بعد از سرد شدن مخلوط کرده و استفاده کنید. سبوس جو را بعد از تفت دادن دوباره آسیاب کرده و تفت دهید تا کاملا نرم شود و بعد مخلوط کنید.(مدت زمان مناسب برای تفت دادن ربع کیلو : ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی شعله کم) – سبوس مدت کمتری باید تفت داده شود.
***تذکر: استاد تبریزیان در مطالب خود گفته اند باید سبوس و آرد جو اندازه هم باشند که اگر اندازه وزنی ملاک باشد می شود همین مطلبی که عرض شد.
سویق گندم:
خواص سویق گندم:
تقویت مسائل جنسی، چاق کننده
طرز تهیه سویق گندم:
سبوس گندم نیم پیمانه (پیمانه وزنی نه حجمی مثلا نیم کیلو) و آرد گندم یک پیمانه مثلا یک کیلو. مانند سویق جو جاگانه بدون روغن تفت داده و بعد از سرد شدن مخلوط کرده و استفاده نمایید. در صورتی که سبوس گندم درشت بود دوباره آسیاب کنید و تفت دهید.(مدت زمان مناسب برای تفت دادن ربع کیلو : ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی شعله کم) – سبوس مدت کمتری باید تفت داده شود.
سویق سنجد:
خواص سویق سنجد:
کلیه خواص سنجد را داراست که در پستی جداگانه توضیحش خواهد آمده. مختصرا : چاق کننده و بسیار مفید جهت رشد بچه ها می باشد.
طرز تهیه سویق سنجد:
سنجد را ترجیحا با هسته آسیاب کرده و الک کنید و بدون روغن تفت دهید. (مدت زمان مناسب برای تفت دادن ربع کیلو : ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی شعله کم)
**تذکر: آسیاب کردن سنجد با هسته با آسیاب های خانگی مقداری مشکل است پس اگر از عطاری تهیه کنید بهتر است.
سویق عدس:
خواص سویق عدس:
در پستی جداگانه توضیح آن آمد. از اینجا مطالعه فرمایید.
طرز تهیه سویق عدس:
عدس ترجیحا دیم را به خوبی آسیاب کرده الک کنید و تفت دهید، و اگر درشت بود دوباره آسیاب کنید و تفت دهید. (مدت زمان مناسب برای تفت دادن ربع کیلو : ۲۰ تا ۲۵ دقیقه روی شعله متوسط)
سویق شسته:
خواص سویق شسته:
سویق ها به طور کلی بدن را تقویت می کنند خصوصا قسمت بالایی بدن اما سویق شسته پا ها را بیشتر تقویت می کند. برای بیماری های فلج و ام اس جزئی از درمان است.
طرز تهیه سویق شسته:
همان سویق جو یا گندم را در ظرفی قرار می دهیم و روی آن آب می ریزیم و می گذاریم ته نشین شود. سپس آب آن را خالی می کنیم. این کار را تا ۷ بار انجام داده سپس با پارچه ای، مانند ماست چکیده آن را صاف می کنیم و آن چه باقی مانده را خشک می کنیم و مصرف می کنیم.
سویق کدو تنبل:
خواص سویق کدو تنبل:
این سویق برای درمان بیش فعالی کودکان، کمک کننده به مشکلات مغز از جمله پارکینسن، و… به کار می رود. از جمله خوبی هایی که این سویق دارد این است که خواص بی نظیر کدو تنیل را دارد و برای کسانی که خیلی به کدو تنبل علاقه ندارند خوش خوراک تر است.
طرز تهیه سویق کدو تنبل:
کدو تنبل تازه که زدگی هم نداشته باشد و مقداری سفت باشد پوست می گیرید و حلقه حلقه می کنید و حلقه ها را خلال می کنید و در سینی یا جلوی آفتاب یا در فصل سرد روی بخاری قرار می دهیم تا خشک شود، بعد از خشک شدن کامل که کمی طول می کشد، آسیاب کرده و تفت دهید. بسیار خوش عطر و خوشمزه است.(مدت زمان مناسب برای تفت دادن ربع کیلو : ۱۰ دقیقه تا ۱۵ دقیقه روی شعله کم)
سویق نخود:
خواص سویق نخود:
این سویق از جمله سویق های خوب و پر کاربرد است. سویق نخود تقویت کننده کمر می باشد و به همین خاطر درمان خوبی برای دیسک کمر می باشد.
طرز تهیه سویق نخود:
مقداری از آرد خام نخود را در ظرفی ریخته و مدام تفت می دهیم تا خوب بپزد. برای مثال می توان ربع کیلو آرد نخود را در یک ماهی تابه تا ۲۰ دقیقه با شعله ای متوسط تفت داد.
تذکر: این تذکر بسیار لازم است که سویق نخود دیر تفت می خورد و حتی نیاز نیست شعله را کم کرد بلکه با شعله متوسط هم باید مدتی تفت بخورد تا بپزد. در این حالت و وقتی نخود تبدیل به سویق شد دیگر نفاخ نمی باشد و طعم خوبی هم دارد. (مدت زمان مناسب برای تفت دادن ربع کیلو : ۲۰ دقیقه تا ۲۵ دقیقه روی شعله متوسط)
تذکر مهم درباره تهیه سویق ها:
روش مناسب برای تهیه سویق در خانه این است که سویق را به مقدار کم مثلا هر بار ربع کیلو در یک ماهی تابه به خوبی تفت دهیم تا کیفیت سویق کم نشود و به خوبی پخته شود.
واضح است که تهیه سویق در اندازه های بیشتر نیاز به مدت زمان تفت دادن بیشتری دارد تا به خوبی پخته شوند.
مقدار مصرف هر کدام از سویق ها:
حداقل یک قاشق یا دو قاشق غذا خوری به صورت خشک، صبح ناشتا
تذکر: می توان از سویق انواع حلوا با مخلوط عسل یا خرما درست کرد و مصرف کرد و بسیاری از خواص سویق را دارد.
تذکر مهم: مخلوط کردن سویق با شکر و آب مضر است خصوصا برای آقایان. مخلوط کردن با شیر ضرری ندارد.
منبع: طب اسلامی استاد تبریزیان
- وبلاگ مدیر سایت
- افزودن دیدگاه جدید
- بازدید: 11555
- 16
دیدگاهها
سلام وقت بخیر
چند تا سوال داشتم اگه میشه همشو پاسخ بدین ممنون میشم
اول اینکه سویق نخود از چه نوع نخودی تهیه میشه؟ نخودی که توی آبگوشت و ... میریزند یا نخود آجیل؟
دوم اینکه سویق شسته از هر گیاه و حبوباتی میشه تهیه کرد؟ از نخود یا عدس یا گندم و یا جو؟؟ یا فقط از گندم و جو؟؟؟
سوم اینکه سویق شسته آیا باید داخل آب ریخته شود و بعد یک ساعتی بماند بعد آبش تخلیه شود یا نیازی به مدت زمان نیست و میتوان بلافاصله خارح کرد؟
چهارم اینکه سویق شسته باید بعد از هر بار شستشو بگذاریم خشک شود یا میتوان داخل آب ریخت و آبش را گرفت و مجدد داخل یک ظرف آب جدید ریخت؟؟؟
ممنون میشم اگه پاسخ همه سوالارو بدین.
علیکم السلام
1. نخود آبگوشتی(خام)
2. از کنار،سیب،کدو تنبل،دانه انار،سنجد،نخود،عدس،جو،گندم ،به و...میشه سویق شسته یا نشسته تهیه کرد.سویق شسته در درمان و تقویت اندام تحتانی و سویق نشسته در تقویت اندام فوقانی کاربرد دارد.
3. برای تهیه سویق شسته ، سویق را داخل ظرف آبی ریخته و صبر میکنند تا کاملا ته نشین شود،بعد آب آن را خالی میکنند و دوباره آب میریزند و صبر میکنند تا کاملا سویق ته نشین شود.و این کار را 3تا7 مرحله تکرار میکنند.مرحله آخر شستن باید با آب گرم باشد.سپس در پارچه ای آبش را کاملا گرفته و در سایه خشک میکنند.
ایا واقا تاثیر داره