بیماری آرتروز

تاریخ ارسال:س, 09/28/1396 - 23:28
بیماری های استخوان
استاد سید حسن ضیایی

که همان ساییدگی نوک استخوان های مفاصل است و که در آن مایع مفصلی کم می شود. این بیماری در کهنسالان بیشتر دیده می شود. تخریب تدریجی سلول های مفاصل که همراه با پوکی استخوان است به آرتروز منجر می شود. همچنین در جوان ها بر اثر شکستگی ها، پیچ خوردگی و ضربه خوردن و وزن زیاد و تصادف و مانند آن رخ می دهد. زنان حامله ای که خورد و خوراک خود را مخصوصا در هفت ماهگی به بعد رعایت کنند به این بیماری ممکن است مبتلا شود. هم به سبب وزن بیشتری که برایش ایجاد می شود و هم به سبب کمبود یک سری املاح بدن که موجب التهاب مفاصل و در نتیجه آرتروز می شود. عامل آن گاه ژنتیکی و گاه سوء تغذیه است و گاه علت آن اسهال های مکرر است که املاح بدن را کم می کند. مثلا گاه معده ی فرد به پروتئین خاص گلوتن که در جو و برنج و گندم است حساس می باشد که فرد باید به جای آن از ذرت و آرد ذرت و سوپ ذرت استفاده کند حتی نان آن باید از آرد ذرت باشد.
اولین نشانه ی آرتروز از بیست سالگی شروع می شود و فرد در حالی که بیمار است از آن خبر ندارد و موقعی متوجه می شود که بیماری پیشرفت کرده است. از چهل سال و پنجال سال به بعد این بیماری خود را نشان می دهد. در مفاصلی که فشار بیشتری تحمل می کنند مانند مفصل زانو و مچ پا و ران و ستون فقرات این بیماری بیشتر بروز می کند.
از دیدگاه طب کار، عواملی همچون رانندگی طولانی، خیاطی طولانی، نویسندگی و مطالعه ی و تایپ طولانی و زیاد نشستن پشت رایانه موجب کمردرد و گردن درد می شود. این عده باید بعد از مدتی کار، مقداری استراحت کرده و دوباره کار خود را شروع کنند.
تقریبا تمام افراد بالای شصت سال در یکی از مفاصل خود دچار مشکل هستند که بخش قابل توجهی از آنها ناشی از آرتروز است.
گاهی از اوقات مفاصلی که دچار آرتروز شده اند متورم هستند مخصوصا اگر فشار خون فرد بالا باشد و یا چربی خون آنها بالا باشد و به بیماری نقرس مبتلا باشند.
در درمان بیماران آرتروزی از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند آسپرین، پروفن و دیکلوفناک استفاده می کنند. البته مصرف بالای آسپرین موجب بیماری هایی مانند آسم، خونریزی معده می شود. گاه به فیزیوتراپی روی می آورند. حتی گاه که مفصل به کلی از بین رفته است از مفصل مصنوعی استفاده می کنند.
در طب گیاهی بهتر است از این غذاها استفاده کند:
1.پاچه ی گوسفند با آب آن (درصورتی که فرد اوره، چربی، قند بالا نداشته باشد و همچنین مبتلا به نارسایی های کلیه و سنگ مثانه نباشد.)
2.گیاه بندک که به آن علف هزاربند هم می گویند (این گیاه 25 نام دارد) به این گونه که جوشانده یا پودر آن را مصرف کنند که برای درمان و درد پشت زانو مفید است. این گیاه، مایع مفصلی را زیاد می کند.
3.پودر سنجد. در روایت است که گوشت سنجد برای گوشت بدن و پوست آن برای پوست بدن و هسته ی آن برای استخوان بدن مفید است. اگر کل این سه را پودر کنند و روزی یک قاشق مرباخوری مصرف کنند مفید است.بهتر است هنگام مصرف، آن را پودر کنند تا ویتامین های آن از بین نرود.
همچنین می توان از فشار درمانی در نقطه ی درد استفاده کرد.
برای دیسک کمر و بعضی از اقسام سیاتیک ها می توان از طب سوزنی و میله ای استفاده کرد.
در خانم ها در هفته ی سی و هفتمین بارداری (نه ماه انتظار) بیشترین نوع کمردرد در مهره ی متصل به کمر ایجاد می شود. بنا بر این طب کار باید توسط ایشان نیز انجام شود. یعنی باید بین کارهای خود استراحت کنند و الا به کمرلقی، لکه بینی و سقط جنین مبتلا می شوند.
----------
منبع : ارتباط شیعی

Plain text

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • نشانی صفحه‌ها وب و پست الکترونیک بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
لطفا پاسخ سوال را بنویسید.

مطالب مرتبط

قابل توجه کاربران عزیز! با اعلام وزارت ارتباطات هزینه های دانلود در کلیه سایتهای ضیاءالصالحین نیم بهاء محسوب می شوند.